Om Dansk Smykkekunst Copenhagen

Smykkekunst

Dansk Smykkeunst Copenhagen så dagens lys i en kjeller året 1971. Nå er dette en familiebedrift og familien balanserer et travelt yrkesliv med fritid på sin egen gård med hesteridning, dyrking av egne grønnsaker og avslapning. Dansk Smykkekunst A/S er idag styrt av Malene og Christian Storm som idag er andre generasjon i denne familiebedriften. Malene er den kreative kunstneren bak designet mens Christian tar seg av de daglige oppgavene i bedriften og sammen fungerer de godt.

Alle smykkene i alle Dansk Smykkekunst Copenhagen sine smykkekolleksjoner er fri fra både nikkel og bly. Basismaterialet som benyttes i deres smykkekunst er kobber og lignende metall.

Etter at smykkefirmaet har funnet ut hvilket metall som skal ligge i bunnen blir smykkene så dekket med et tynt lag gull, sølv eller rhodium. Det foretrukne metallet er sølv. Rhodium er også et edelt metall som sølv og gull men istedenfor å oksidere som sølv vil gjøre etter en stund så vil dette edelmetallet holde seg uendret. I tillegg til å benytte seg av ulike edelmetaller så bruker også denne familiebedriften ulike edelsteiner og perler og råstoff som perlemor i sine vakre håndlagde smykker utvalgt for å ha høyest mulig kvalitet. Jo mer forsiktig man er med sine smykker, jo lengre vil disse også vare. Smykker av gull og sølv tåler ikke sterke stoffer, parfyme og lignende og man skal helst også ta dem av seg om man skal på trening eller bare hoppe i dusjen. Hormoner og medisiner som man tar vil også påvirke smykkene og derfor vil de oksidere over tid. Gå regelmessig over med en klut med varmt vann for å rense smykkene dine skikkelig og ta dem også med til rens hos gullsmeden din.