Hva betyr formene og fargene på smykket

Smykkekunst

Et smykke kan ha en indre verdi, slik som hva det er laget av og hvordan det ser ut. Det gir den verdi i form av kostbarhet. Som regel pryder det halsen din, men det kan også være en ring eller armbånd. Smykket viser at du er en skatt like verdifull som de mest sjeldne edelstener som har blitt formet gjennom millioner av år.

For noen er smykket like viktig som klærne de kler på seg hver dag, mens for andre vil de at smykket skal vises kun til spesielle anledninger. Klær fra NA-KD gir deg en følelse av selvstendighet, frihet og glede. Smykker og klær går hånd i hånd, og er noe som skal passe sammen. Noen vet at smykket betyr noe helt spesielt, mens andre ikke tenker så mye over akkurat det. Men hva vet du egentlig om smykket ditt?

Sirkelformet smykke

Sirkelen symboliserer noe som går rundt og kan bety evig kjærlighet. Dessuten kan man forstå sirkelen som noe hellig og noe som forenes gjennom den. Det å være innenfor ringen er et uttrykk som betyr at man har respekt og tiltro, og at man er å regne med. Vi mennesker er ubevisst avhengige av sirkelformede bevegelser, enten det er i ferden rundt sola eller når vi gjentar et døgn, en uke, en måned og et år.

Firkantet smykke

Firkanten kan symbolisere flere ting. En naturlig ting å tenke på er de naturlige elementene i humanistisk og religiøs lære. For noen kan det være symbolet på det viktige møtet mellom han og henne, en forening mellom to som skal vare evig. I scientologisk lære handler det om yin og yang.

Polygonformet smykke

Mange smykker er utformet som polygoner og er figurer med mange kanter. Poenget med slike smykker er at de symboliserer kompleksitet. Det kan for eksempel være lidenskap, utfordringer eller kjærligheten. Det fins mange polygon, og et dedokagon har 12 sider, mens en myriade har 10000 sider.

Farger og nyanser

Men hva betyr fargene? Det fins mange forskjellige smykker, som vi kan se her:

  • Rubin
  • Smaragd
  • Gull
  • Diamant
  • Safir

De har alle ulike farger, som betyr forskjellige ting. En rød edelstein, slik som rubinen, betyr at du tenker på fruktbarheten, ilden og kjærligheten. Dette forholdet kan bli hett! Mens en smaragd som er grønn, viser at du tenker på håp og jordiske verdier. Gull symboliserer lyset og helligdom. Får du et smykke av gull er du altså veldig anerkjent. En diamant er gjennomsiktig blank og kan symbolisere makt og uovervinnelighet. Får du en diamant er det ingen som kan skade deg. Med en safir på smykket vil du ha en stein som symboliserer ærlighet og troskap.

På tide å fri til den heldige utkårede?