Tilbehør kan være så mangt

Smykkekunst

For mange av oss er smykker det absolutt flotteste når det gjelder tilbehør. I tillegg kommer selvfølgelig vesker, skjerf, hatter, solbriller, og eventuelt sko hvis man skal regne det som tilbehør. Men tilbehør kan være så mangt, som vi skal komme inn på i denne artikkelen.

I dag kan man jo blant annet tilføre kroppen tilbehør gjennom ulike behandlinger, enten det er tatoveringer, piercing, botox, filler i leppene, eller andre ting. Et godt eksempel kan være at mange ønsker seg brystkirurgi fra Motiva for å ta ut det ytterste av sitt potensial når det gjelder utseendet. Mens en slik operasjon i tidligere tider kanskje kunne blitt sett på som en litt ekstrem for pynting på utseendet, har det i dag blitt så enkelt og vanlig at det ikke lenger vekker særlig oppsikt. Med alle møtene på Zoom og betydningen av å skape et godt visuelt inntrykk er kosmetisk kirurgi i vinden som aldri før.

Tilbehør da og nå

I dag er til og med mobilen og andre teknologiske dingser, som for eksempel smarte klokker, blitt en vesentlig del av tilbehør og look. Men hvordan var det egentlig i gamle dager?

Selve begrepet tilbehør kom egentlig i bruk først på 1900-tallet som en fellesbetegnelse for alle de små gjenstandene som ved siden av vår egen kropp og klærne utgjør utseendet vårt. Men allerede på 1800-tallet var ulike former for tilbehør svært viktig, som for eksempel hatter, hansker, og parasoller. For menn var spaserstokken en selvfølge, i tillegg til flosshatten for den mondene man. En periode var det også svært populært med pelsluer, en trend som raskt fikk betydelige konsekvenser for bestanden av bever og andre dyrearter rundt omkring i verden.

I våre dager tenker vi kanskje først og fremst på smykker, ringer, armbånd, og lignende når vi tenker tilbehør, i tillegg til belter, sjal, og andre ting som kan pynte opp og gi litt ekstra piff. Trenden synes å være at vi nå er på vei inn i en periode med mer tilbehør etter en ganske lang mer minimalistisk periode. Takk og farvel til grå og kjedelige, enkle outfits!

Implantater – det nye tilbehøret?

I Norge er det kanskje ennå litt for tidlig å omtale implantater, botox, og fillers som en standard form for tilbehør, men særlig i de store byene begynner det nå å bli så vanlig at vi nærmer oss. Dette er egentlig ikke noe nytt, for i andre land har dette allerede vært virkeligheten i mange år. Konklusjonen blir altså at norske kvinner er i ferd med å oppdage det som medsøstre i en del andre land lenge har visst, nemlig at det er lov å velge selv hvordan man vil forbedre utseendet sitt.