Det anerkjente smykkefirmaet David-Andersen

Smykkekunst

Det anerkjente smykkefirmaet David-Andersen
Det meget velkjente og veldig populære smykkefirmaet David-Andersen AS ble i sin tid grunnlagt av gullsmeden David Andersen fra den lille plassen Toten i Norge. I gamle dager ble man regnet som voksen når man hadde konfirmert seg og da var det vanlig for folk flest å ta seg en utdanning og så lete etter en jobb og etablere seg med hus og familie etterhvert. I 1859 var David Andersen ferdig konfirmert og dro så til Christiania for å gå i lære slik at han kunne utdanne seg til gullsmed og lære sitt fag på en ordentlig måte.

Hans aller første utenlandsreise da han var ferdig med sin utdannelse som gullsmed gikk til Preussen i Østerrike.I 1869 fikk han reisestipend slik at han så kunne reise til Frankrike for å lære seg kunsten å støpe i metall. Han fikk også tatt kurs i metallstøpning i London og han ble her i tilsammen 7 år. Da han var i London møtte han sin kjære Sofia Gott som han siden giftet seg med og sammen så fikk de sønnen sin Arthur. I 1876 så flyttet den lille familien tilbake til Christiania og etablerte seg her. Da startet David Andersen sin berømte gullsmedforretning midt i hovedstaden. Selv om de aller første årene var ganske tøffe for David Andersen på tross av at konen og vennene hans hjalp ham med bedriften, så begynte den etterhvert å blomstre opp og i 1890-årene bare vokste og vokste denne bedriften.

Det fundamentet som gullsmeden David Andersen bygde opp på den tiden er i særdeles god stand fortsatt og idag er dette firmaet faktisk et av Norges mest anerkjente bedrifter med både flere store forretninger og en nettbutikk som begge går strålende godt. Firmaet er idag kjent for ordentlige kvalitetssmykker til en god pris og de som jobber her legger sin sjel i å ta godt vare på kundene sine og gi dem det lille ekstra når de kommer hit for å handle eller når de handler smykker i nettbutikken deres. David Andersen i egen person fikk dessverre ikke oppleve forretningen sin slik den fremstår idag og får heller ikke se hvor godt den går. Han døde dessverre 58 år gammel, bare noen uker etter 25-årsjubileet til forretningen sin David Andersen. Idag selger David-Andersen både smykker til kvinner og smykker til menn i tillegg til klokker og ur. Materialene som benyttes er i en egen klasse, diamanter, gull i 24 karat, sølv og emalje for å nevne noe.