Georg Jensen : Tidløs kvalitet i København

Smykkekunst

Kvalitetsmerket Georg Jensen representerer en tidløs og estetisk design sammen med en meget høy kvalitet i alle ledd av smykkeproduksjonen. Kanskje ikke så rart når dette anerkjente firmaet etablert i København er den danske dronningens favoritt hva smykker angår og Georg Jensen leverer mange av de smykkene som hun bruker til hverdags og til fest. Dette er selvsagt en stor ære. Filosofien bak merket Georg Jensen som ble startet for over 100 år tilbake var å skape smykker med et fokus på både skjønnhet og funksjonalitet. Han ville lage smykker som alle skulle ha råd til å skaffe seg, såkalt demokratisk design.

Han hadde et unikt kreativt talent og dette talentet ønsket han å bruke da han utformet smykker samtidig som han ville hjelpe og veilede andre kreative talenter opp og fram i lyset slik at de også kunne skape seg en god forretning basert på deres unike talenter og gaver. Firmaet Georg Jensen startet tdilig.Han omfavnet stilen “Art Nouveau” men blandet inn sin egen eventyrlyst og personlige stil. Dette gjør stilen hans tidløs på grensen til minimalistisk med elegante linjer og feminine uttrykk. De som jobber i firmaet hans idag forteller at deres viktigste oppgave alltid er å videreføre hans ideer og tolke ideene hans og tegningene hans slik at produktene får et uttrykk som har Georg Jensens signatur og hans vakre stil.

Georg Jensen var også kjempeglad i naturen og han ville beskytte den for alt det var verdt. Dette gjør også at han bruker druer og trær og andre naturlige motiver som en del av utformingen av produktene sine. Georg Jensen produserer klokker og smykker. Dette skaper han til både dame og herre og produkter som skal fremheve og skape et flott og elegant interiør hjemme hos deg selv. Interiørproduktene som dette firmaet produserer er minimalistiske med en dæsj av glamour og med organiske former. Produktene som skal brukes i hjemmet inkluderer en serie kalt “Masterpieces” og blant disse produktene finner vi blant annet et meget eksklusivt servise. Dette serviset er håndlaget i sølv. Dette serviset er veldig forseggjort med lekre små detaljer og vil passe utmerket i et hvilket som helst hjem og brukes til spesielle anledninger som nasjonaldager, dåp, fødsel, bryllup og til konfirmasjon blant annet. Uansett så er disse produktene en konge verdig.