Glassblåser, glasskunst og smykker

Smykkekunst

Smykker og håndverk mister aldri sin popularitet. Små barn elsker å kle seg ut og særlig i kjoler med vakre farger. Finalen med det hele er selvfølgelig smykkene. Kjeder, armbånd, klokker, ringer og mer. Ingenting er så spennende og fantastisk vakkert som alt dette.

Oppussing og smykker

Ofte ønsker vi forandring i hjemmet, enten det er tapet, farger, møbler eller annet. Nymotens fantastisk tapet gir raskt følelser av fornying og glede. Ikke bare endrer det noe vi er misfornøyd med, men bringer varme og glede når du er fornøyd. Smykker gjør det samme for oss. Enten det er arvesmykker fra oldemor eller lenger tilbake i tid. Smykker kan være helt nye, eller hjertenære arvegjenstander. De samme nytelser og gleder fyller oss som når vi føler behov for å pusse opp hjemme.

Alle varianter og kostnadsgrupper

Smykker kan være podens makaroni kjede fra barnehagen, eller dyrt 5 karats diamant kjede fra gullsmeden. Varmen og gleden vi fylles med er den samme. Smykker som vokser i popularitet er smykker laget av glasskunstnere, glassblåsere og andre kunstnere. Glassblåsere i Norge er dyktige, og lager vakker glasskunst. Smykker lages i glasshus og studioer

Norske talenter i glasskunst

Vi har dyktige og talentfulle glasskunstnere i Norge. For å nevne noe som kan hjelpe deg med de vakreste, og mest fantastiske glass-smykker i Norge. Camilla Prytz  er en glass- og smykke-kunstner med eget studio på Odderøya. Andre er Kjersti Johannessen og Ellen Kvam som begge lager spennende glassmykker. 

HotPot glassfusing

Denne nye og folkekjære hobbyen vinner stadige terreng. Sammensmeltingen av glass blir nye smykker i elegante former og majestetiske farger. Før trengte du dyr smelteovn for å kreere glass smykker. Med HotPot trenger du kun mikrobølgeovn.

Det finnes utallige “HotPottere” rundt i Norge. Som Glassatelier Hebing Efteland holder mange av dem kurs med tilbud av “HotPot” sett. Kursene gir deg enkel innføring i teknikker og håndtering av glasset for å skape hva du vil.