Noen råd om smykker

Smykkekunst

Smykker er i vinden om dagen, enten det gjelder ny design eller kjøp og salg av vintagesmykker. Det er mye penger å hente på smykker, og spesielt gamle skatter kan vært verdt en formue. Men man bør likevel være påpasselig – da det er mange tyver der ute, og smykker kan være ettertraktet tyvegods.

Hva er det som gjør at folk flest er så glade i smykker? Jo, det er fordi man liker å pynte seg, og spesielt med ting som glitrer. Men for mange handler det også om at smykker er design på sitt aller beste, akkurat slik motedesign kan være. Spesielt Calvin Klein klær til barn blir ofte trukket frem som god klesdesign, og selger bra i det norske markedet.

Tjen penger på smykker

Hvis du har lyst til å tjene penger på smykker, bør du ta en kikk på loftet eller i gamle smykkeskrin. Eldre smykker kan nemlig være mye mer verdt enn hva du tror. Hvis du først får en forståelse for hva smykker er verdt, kan det også være en god idé å dra på loppemarkedet – der kan du kjøpe det billig, for så å selge det unna til en mye høyere pris. Er du usikker på hva et smykke er verdt, kan du spørre en ekspert eller gjøre et Google-søk.

Hvis du ikke vet hvor du skal selge smykkene dine kan det være lurt å sjekke ut ulike former for nettauksjoner, eller du kan ta med smykkene dine til private samlere for å høre om de er interessert i et kjøp. Men ikke la deg lure, og ikke selg smykkene dine til en altfor lav pris.

Smykker er ettertraktet tyvegods

Du bør alltid oppbevare smykkene dine på et sikkert sted, da det er mange som opplever innbrudd hvor verdifulle smykker blir stjålet. Du bør også forsikre smykkene dine, slik at du ikke går på et økonomisk tap hvis det verst tenkelige faktisk skulle skje.

Det kan være lurt å investere i en safe, eller en bankboks, hvis du sitter på smykker som er verdt masse penger. Denne investeringen vil fort betale seg selv, og du vil fort angre om du ikke gjør det. Hvis ikke du gjør dette, bør du gjemme smykkene så godt du kan rundt i huset.

Lag smykkene dine selv

Du kan selvsagt også lage smykkene dine selv, om du ønsker det. Det finnes massevis av hobbybutikker som selger det du trenger for å komme i gang, og her er det kun fantasien som setter grensen for hva du kan lage. Husk at hjemmelagde smykker er fantastiske gaver, og er mye mer personlig enn noe som kjøpes i butikken.

Ovenfor har du fått noen gode råd om smykker, så da sier vi bare lykke til med smykkene dine!