Smykker er i motebildet som aldri før

Smykkekunst

Visste du at smykker er i motebildet som aldri før? Og det beste er at du kan velge akkurat de smykkene du liker, og kombinere med din egen personlige stil. Men det er selvsagt noe som er mer trendy enn annet, og det skal vi komme nærmere inn på her.

Tro det eller ei, men 90-tallet er populært igjen – og spesielt på motefronten. Er det noe de i unge i dag digger, så er det mote fra 90-tallet. Også når kommer til designere er det mange som har kastet seg på denne trenden, mens bortglemte merker som var store på 90-tallet har fått en ny vår. Sportsmerket Fila er et godt eksempel på det.

Når det gjelder 90-talls-stilen, er det mange måter du kan kombinere smykker med tidsriktige klær på. Uansett om du velger behagelige converse, jeans med høyt liv eller en oversized blazer – så finnes det smykker som passer. Store og runde øreringer kan passe godt med denne stilen, og det kan også halssmykker som sitter tett rundt halsen – gjerne i sort velur med perler på.

Hårstrikken er tilbake

Også den gode gamle hårstrikken har fått sitt comeback, og mange designere selger slike til svimlende summer. Heldigvis kan du også få tak i rimeligere varianter hos kjedebutikkene. Men dagens hårstrikk fungerer nesten som smykker, det er noe du bruker for å pynte deg – så kanskje det er verdt å betale noen ekstra kroner for kvalitet og merkevarenavn? Synlige merkevarenavn var jo stort på 90-tallet, og vi ser den tendensen også i dag.

Vil du heller ha klassiske smykker?

Men som nevnt i starten av artikkelen trenger du absolutt ikke følge 90-talls-trenden om du ikke ønsker det, det aller beste er om du følger din egen stil – og det finnes massevis av smykker i butikkhyllene som ikke minner om 90-tallet i det hele tatt. Kanskje du heller liker klassiske smykker som varer livet ut? Da har du heldigvis mye å velge i.

De siste årene har det kommet flere og flere mindre designere på markedet som lager fantastiske smykker som er ment for å vare. Disse koster gjerne litt mer, men du får noe helt unikt samtidig som du støtter om opp nye designere. Det kan spesielt være morsomt å kjøpe slike smykker når du er ute og reiser, for da fungerer smykkene som suvenirer på samme tid.

Hvis du etter hvert finner en favorittdesigner, kan du også be han eller henne designe noe spesielt for deg. Da får du et personlig smykke som ingen andre enn du har – og som matcher din personlige stil helt perfekt. Et slikt smykke vil garantert være verdt pengene, og vare hele livet ut.