Kvinne på stup med utsikt

Prøver ha en sinnsro i alt jeg gjør!

Smykkekunst

Ordentlig sinnsro er viktig for en sunn mental helse. Det kan være lett å tenke at det er viktig å presse seg til sitt aller ytterste og kun tenke på resultater for å få til det man vil. Men faktisk er det alfa og omega at du tar godt vare på deg selv. Føler du deg bra både på utsiden og innsiden, så påvirker det også alt annet du gjør. Du vil føle deg selvsikker og fokusert, og det er en mye bedre måte å få ting unnagjort på, enn å bare være en stresset maskin.

Hvordan du føler deg på utsiden påvirker også hvordan du har det på innsiden. Det er derfor viktig å velge noe som føles naturlig for deg om du skal kjøpe et nytt kostyme til en fest, eller annen anledning. Ikke tenk på hva som er populært eller ikke, det aller viktigste er at det føles naturlig for akkurat deg. Hvordan det ser ut betyr heller ikke alt, det er minst like viktig at du føler deg bekvem og avslappet i klærne. Klær som ikke passer gjør deg stresset og distrahert hele dagen.

Kvinne jogger i solnedgang

Jeg liker også den følelsen av frihet jeg får når jeg åpner skapet og ser alle plaggene jeg har å velge fra. Variasjon er bra for både kroppen og sinnet. Det er derfor vi flytter, ommøblerer, reiser på ferie, prøver nye frisyrer, og det er også derfor vi rullerer mellom forskjellige typer klær. Dermed slipper du stresset som følger med å ikke vite hva du skal ha på deg.

Finn roen innenfra

Selv om det er viktig å være tilfreds med utsiden, så må vi aldri glemme at det er innsiden som teller. Det er mange måter å føle seg bra innvendig på, og ikke alt fungerer for alle. Selv liker jeg å trene med jevne mellomrom, og jeg har funnet ut av yoga fungerer veldig bra. Det er vanskelig å få til ordentlig meditasjon, men bare det å koble av og ha det stille med seg selv iblant kan også gjøre underverker.

Egg og frukt

Det er et gammelt ordtak som sier at du blir hva du spiser. Det er heldigvis ikke bokstavelig talt sant, men det ligger fortsatt noe i det. Selvfølgelig finnes det matvarer vi alle vet at er sunne eller usunne, men ting trenger ikke være så svart/hvitt som det. Spis variert, og spis noe som gjør deg glad.

Som du kanskje ser er det mye som spiller inn for at du skal ha det bra og finne en indre sinnsro, uansett hvor du befinner deg og hva du driver med. Med en stille estetikk i smykkene og behagelige klær som også øker selvtilliten er du godt på vei. Sørg også for å holde deg aktiv og ta vare på kroppen din, du skal tross alt ha den hele livet. Det fysiske henger sammen med det mentale, så riktig diett er viktig. Men den trenger ikke være altfor streng.